Wednesday, June 4, 2014

Cum sa prelungesti viata pantofilor tai

pantofii
Indiferent ca sunt din piele naturala sau piele ecologica, pantofii au nevoie de ingrijire pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Nu este suficient sa ii pui in dulap dupa ce ii porti. Iata ce ai de facut pentru ca pantofii tai sa fie ca noi pentru cat mai mult timp:

1. Curata-i dupa fiecare purtare
De fiecare data dupa ce te descalti, incearca sa cureti incaltarile cu o carpa usor umezita pentru a indeparta urmele de praf si murdarie, iar apoi depoziteaza pantofii intr-un loc uscat. Daca pantofii sunt din piele intoarsa, este suficient sa ii cureti cu o perie speciala pentru pantofi, inmuiata usor intr-o solutie formata din 3 linguri de otet si o cana cu apa.
2. Fereste-i de soare si surse de caldura
Chiar daca vrei ca pantofii tai sa stea intr-un loc aerisit sau sa grabesti uscarea acestora, plasarea lor in bataia soarelui sau langa o sursa de caldura nu este deloc o idee buna. Pantofii trebuie sa stea intotdeauna intr-un loc uscat, aerisit, racoros.
3. Ingrijeste-i cu ulei de bebelusi
O data sau de doua ori pe luna, sterge incaltarile cu o carpa uscata si o jumatate de lingurita de ulei pentru pielea bebelusilor. Acesta va oferi pantofilor aspectul de “nou”, pe care oricine si-l doreste. Acest sfat se poate aplica doar pentru pantofii din piele sau lac, nu si pentru cei din piele intoarsa.
4. Alterneaza purtarile
Incearca sa nu porti zilnic aceeasi pereche de pantofi, chiar daca iti este draga si mai ales foarte comoda. Daca vei alterna purtarile, vei prelungi simtitor viata pantofilor preferati.

0 comments:

Post a Comment