Wednesday, June 27, 2012

Ce dezvăluie pantofii despre personalitatea ta? 6 indicii surprinzătoare

Un studiu efectuat la Universitatea din Kansas, Statele Unite, a descoperit că pantofii reprezintă un indiciu foarte important pentru a stabili principalele caracteristici ale unei persoane.
Studiul a implicat voluntari care au completat chestionare cu privire la personalitatea lor şi au oferit fotografii cu pantofii pe care îi poartă cel mai des.

Magazine recomandate de noi:
amafashion.ro ; 24shop.ro ; matar.ro

Apoi, 63 de studenţi au privit pozele şi în funcţie de modelul pantofilor, au putut ghici vârsta, statutul social, dacă cel care îi poartă este o persoană extrovertită sau introvertită, libertină sau conservatoare şi chiar gradul de stabilitate emoţională.
"Pantofii oferă informaţii utile despre cei care îi poartă", declară autorii studiului, citaţi de dailymakeover.com. "Pantofii au un scop practic, dar sunt în acelaşi timp purtători de maseje simbolice, nonverbale. De aceea, nu este de mirare că oamenii sunt atenţi la pantofii pe care îi poartă, atât ei, cât şi ceilalţi".

Iată care sunt principalele indicii oferite de pantofi despre personalitatea celui care îi poartă:

1. Pantofi practici

Pantofii practici şi funcţionali sunt purtaţi în general de persoanele agreabile, cooperante, altruiste. Sunt oameni care se integrează foarte bine în grupuri şi sunt adesea orientaţi către societate, mai degrabă decât către propria persoană.

2. Bocancii până la gleznă

Bocancii şi pantofii până la nivelul gleznei sunt preferaţi de persoanele cu personalitate mai agresivă. Sunt indivizi autoritari şi competitivi.

3. Pantofi incomozi

În mod surprinzător, pantofii care par incomozi sunt purtaţi adesea de persoanele calme, potrivit rezultatelor studiului.

6. Pantofi banali

Cu cât o pereche de pantofi este mai banală, cu atât îi este mai greu celui care o preferă să formeze relaţii şi asta pentru că nu îi pasă absolut deloc ce cred ceilalţi despre felul în care arată.

0 comments:

Post a Comment