Tuesday, May 6, 2014

Doamnele, pantofii și eticheta

“Bună seara!
Am “răsfoit” un pic pagina de facebook și blogul în căutarea unui raspuns, dar nu am gasit. Vă rog să-mi răspundeți, dacă știți, ce spune codul bunelor maniere în ceea ce privește purtarea sandalelor și a dresurilor la femei.
Mulțumesc!” – Roxana T. via mesageria facebook.


sandale

Draga mea Roxana,

Îți mulțumesc pentru mesajul tău care m-a inspirat să scriu următorul material despre etichetă și încălțăminte pentru doamne și domnișoare. Răspunsul la întrebarea ta se află în cele ce urmează.

Pantofii ne completeză ținuta și în funcție de ei, aceasta poate face o primă impresie care să ne avantajeze sau, din contră. Felul în care ne îngrijim pantofii spune câte ceva despre noi. În zilele noastre, femeile îmbrățișează mai ușor moda uitând de rigorile etichetei, dar să nu uităm că tot ce este la modă ne vine întotdeauna bine. Iată câteva reguli esențiale pe care n-ar trebui să le uităm:
  • Pantofii trebuie să fie întotdeauna curați, bine îngrijiți și lustruiți. Îmaginați-vă cum ar fi să apăreți la cină, în casa unor prieteni cu pantofii plini de noroi.
  • O pereche de sandale este mereu un motiv pentru o pedichiură bine pusă la punct.
  • Deși ne bucurăm de o varitate de culori, forme, imprimeuri, materiale și tipuri de încălțăminte, rezistați tentației de a cumpăra pantofi de măsuri mai mari sau mai mici, oricât ar fi de frumoși. Veți merge ciudat și vă veți răni picioarele.
  • Încercați (pe cât posibil) să achiziționați pantofi din materiale de calitate.
  • Asortați (pe cât posibil) pantofii cu vestimentați și ocazia, cu vremea, locația sau activitatea. La sala de sport – pantofi de sport, la plajă – șlapi, la orele de echitație – cizme de călărie, la un eveniment festiv – încălțăminte elegantă adecvată sezonului.
  • Pășiți cu atenție atunci când purtați pantofi cu toc înalt. Dacă nu puteți merge bine cu ei, rezistați tentație de a îi purta.
  • La birou, consultați codul vestimentar al companiei. Veți găsi acolo lămuriri cu privire la felul pantofilor și la culorile permise. De obicei sunt de evitat sandalele și șlapii oricât de comozi ar fi, la fel și culorile puternice.
  • Ciorapii de nylon și încălțămintea decupată nu se potrivesc. Dresul transparent este obligatoriu pentru pantofii închiși, mai ales la ținutele office, indiferent de temperatura de afară. Știm toate că moda nu este întotdeauna bună prietenă cu confortul, nu-i așa? Și dacă tot am ajuns la subiectul dresuri, este recomandabil să verificați mereu starea lor – un dres rupt nu face o impresie bună.
  • Nu vă descălțați în public: sub masă, sub birou, în mijloacele de transport. Este înțeles de la sine că puteți renunța la încălțăminte atunci când faceți o plimbare pe malul mării sau dacă o cer împrejurările – medic, salon de înfrumusețare, piscină etc.
  • O gazdă manierată știe că nu trebuie să le ceară invitaților să se descalțe atunci când intră în casă. Nici din partea acestora nu este manierat să se ofere să o facă. Obligația lor este să vină la eveniment cu încălțămintea curată.

0 comments:

Post a Comment