Monday, October 22, 2018

Incaltaminte de toamna pentru copii

Incaltamintea de copii potrivit, ghetutele, pantofii, sandalele trebuie sa fie din piele atat pe dinafara, cat si in interior, pentru a le oferi celor mici protectia de care piciorusele lor au nevoie. Acesta este singurul material care indeplineste toate cerintele pentru sanatatea picioarelor: pielea este flexibila, permeabila la aer, nu provoaca alergii, in plus garanteaza o durat de viata indelungata. Partea din fata trebuie sa permita deschiderea larga pentru ca piciorul copilului sa poate intra cu usurinta, mai ales in cazul ghetutelor de la varste mici, cand cel mic nu stie sa impinga piciorul.

Toamna, cu vremea ei rece si cu ploile nesfarșite cere o schimbare in randul perechilor de incaltaminte. Asadar luam incaltamintea de vara si incet, incet incepem sa scoatem perechile de ghete copii din camara, deoarece tipul o cere. Mersul ei este de mare doamna, tinuta impecabila. Odata cu venirea toamnei incep si scolile, un motiv un plus penru care copiii vor avea nevoie de incaltaminte noua. Picioarele sunt neobosite daca incaltamintea este de calitate.

Este foarte important ca pantofii sa fie compusi din materiale naturale, ca piele si textile naturale. Acestea ofera aerisire adecvata, eliminand umezeala si sudoarea, o problema care e inevitabila in cazul pantofilor compusi din materiale sintetice, ca plasticul sau imitatiile de piele. Asa cum spuneam mai devreme, talpa pantofului nu trebuie sa fie rigida, numai in masura sa ofere protectie fata de suprafete cu pietris, gropi si alte iregularitati, elasticitatea talpii trebuie sa ofere un joc al degetelor, facilitand mersul pasilor mici si iuti al copiilor.

Stim ca nu este o regula, insa incaltamintea pe care o achizitionam copiiilor nostri ar trebui sa fie din piele, iar in partile care intra in contact cu piciorul, din piele moale care faciliteaza aerisirea piciorului si creste sensul de confort al copilului. Carambul pantofului trebuie sa fie tare sa suporte calcaiul sigur din ambele parti, e la fel bine, daca carambul incaltamintei este suficient de inaltata ca sa suporte glezna.

Majoritatea produselor de incaltaminte din magazinele noastre sunt produse din diferite materiale sintetice ca si plasticul sau imitatiile de piele, care nu au aerisire adecvata, ca urmare umezeala si sudoarea se aduna in interiorul lor, reducand nivelul de confort dar si sanatatea picioarelor. Din pacate acesti pantofi nici nu suporta gleznele cum trebuie, sa nici nu vorbim despre ligamentele gleznelor. Nici interiorul talpii nu este comod, fiind darji si rigizi in majoritatea cazurilor. Este greu de imaginat, ca o astfel de incaltaminte sa ajute in procesul de dezvoltare al picioarelor copiilor.

Pretul mic al pantofilor necorespunzatori este o iluzie

Datorita lipsei calitatii lor, acesti pantofi vor avea o durata mult mai scurta decat cele de calitate, astfel va trebui sa luam mai multe perechi, astfel cheltuim mai mult in loc sa economisim. Iar daca consideram si efectele negative asupra dezvoltarii piciorului copilului nostru, avem justificatie deplina, sa cumparam incaltaminte de calitate.
Incaltaminte recent la moda sunt cizmele de cauciuc, insa e sfatuit sa le folosim numai in cazurile indicate de functia lor, adica in ploaie si noroi, oricat de frumos ornamentate si la moda o fi ele. Deci pe timp de iarna, cand jocurile de zapada sunt nelipsite o puteti lasa pe cea mica la joaca intr-o pereche de cizme cauciuc fete fara a va face griji ca va veni uda la picioare. Singurul inconvenient este acela ca, cizmele de cauciuc nu au nici una dintre trasaturile avantajoase ale incaltamintelor de calitate sus-mentionate: aerisire sau suportul picioarelor.

0 comments:

Post a Comment