Thursday, November 22, 2018

Ghete și botine, culoare și stil

Recunoaștem dintr-o privire o femeie cu stil prin ansamblul ținutei sale, atitudinea , simplitatea și capacitatea ei de a îmbina în mod plăcut ochiului elementele vestimentare și de a le adapta personalității ei. Stilul și eleganța nu sunt la îndemâna oricui. Așa cum bine știm, exteriorul reflectă întotdeauna interiorul.

Magazine online recomandate:
zappatos.ro , depurtat.ro , b-mall.ro , fashiondays.ro

Numai o femeie echilibrată interior, înzestrată cu trăsături de caracter nobile și condusă de valori frumoase va dobândi în mod natural aptitudinea de a face alegeri vestimentare cu stil. Evident că, pe lângă alegerile intuitive pe care le facem, este nevoie și de o educație vestimentară care să ne învețe cum se asortează și se combină hainele cu încălțămintea și cu alte accesorii pentru a degaja stil și eleganță.


Dintotdeauna încălțămintea a fost un indicator al stilului purtătoare sau purtătorului și nici în sezonul rece această regulă nu se exclude. Fie că porți ghete sau botine, ține cont în primul rând de intuiția ta, de ceea ce îți place, ceea ce consideri că se potrivește cu personalitatea ta, dar ia în calcul regulile de stil, de asortare a culorilor și trendurile actuale pentru a-ți asigura succesul ținutei și pentru a te plasa astfel în categoria femeilor cu stil.
Dacă te pregătești să achiziționezi o pereche de ghete damă sau de botine pentru sezonul rece, orientează către o pereche care să se poată integra în mai multe stiluri, ca model și coloristică.

Ce culori se poartă anul acesta la ghete și botine?

Marile case de modă au stabilit că pentru toamna-iarna 2018-2019 coloristica în materie de ghete și botine să fie una extrem de bogată. Se poartă nuanțe de maro, bej, gri și roșu, foarte ușor de asortat, așa că poți să optezi pentru o pereche de ghete sau botine în aceste nuanțe ca să fii sigură că le poți asorta la cât mai multe ținute.

La modă anul acesta este futurismul, de aceea ghetele și botinele în culori metalice, aurii și argintii, nu lipsesc din magazine, deci ar trebui să le incluzi și tu în garderobă. Pentru petreceri și ieșiri cu scopuri de divertisment alege ghete și botine decorate cu sclipici, cristale și paiete. Nu te teme că vei părea exagerată într-o astfel de pereche de încălțări. Din contră, în toamna-iarna 2017-2018 încălțămintea metalizată este considerată îndrăzneață, dar cu stil. Important este ca ghetele sau botinele alese să fie comode și călduroase, pentru ca dispoziția ta să fie în permanență una pozitivă și să atragă ca un magnet.

Dacă ai o personalitate puternică, ești o fire energică și îți place să ieși în evidență, roșul este culoarea de care ai nevoie ca să te reprezinte. Anul acesta se poartă toate nuanțele de roșu. Designerul american Bill Blass spunea „Când ai dubii, poartă roșu”. O pereche de ghete sau de botine roșii te poate scoate din orice încurcătură și cu siguranță vei face impresia unei femei stilate, hotărâte și puternice.

Botinele negre sunt omniprezente, nu le putem considera trend, însă dacă sunt confecționate dintr-un material de culoare albă, atunci cu siguranță devin o mică operă de artă, iar tu vei părea prețioasă în ochii privitorilor

Cum asortezi cromatic ghetele și botinele cu ținutele tale?
  • ● Ghetele și botinele albe se combină foarte bine cu nuanțele luminoase, cu cele pastelate, dar și cu cele pământii.
  • ● Ghetele și botinele maro merg bine cu nuanțe de verde, bej, portocaliu și tonuri întunecate, pământii.
  • ● Ghetele și botinele gri se asortează cu negru, roșu, albastru și anumite nuanțe de galben și mov.
  • ● Ghetele și botinele bej se potrivesc în ținute alături de nuanțe de alb, albastru sau bronz.
  • ● Ghetele și botinele argintii pot fi combinate cu nuanțele de alb, negru, albastru și tonuri pastelate și de purpuriu.
  • ● Ghetele și botinele roz prăfuit, o culoare foarte căutată în acest sezon, se potrivesc cu maro, negru, verde, bleumarin și alte culori închise, contrastante.
  • ● Ghetele și botinele roșii se asortează cu albastru, verde, violet, portocaliu, negru și alb.
Ghete și botine simple sau cu imprimeuri?

În sezoanele reci avem tendința să optăm pentru elemente monocromatice, mai ales în cazul ghetelor și al botinelor. Tindem să asociem vremea rea cu nuanțe simple, întunecate, dar avem nevoie exact de opusul acestora. Pentru sezonul rece 2018-2019 designerii ne-au pregătit imprimeuri vii, animale și florale, ca să spargem monotonia. Poți alege imprimeuri animale, precum dungile de zebra, petele de leopard, pielea de reptilă, imprimeurile animal roz, zebra în nuanțe neon sau cobrele albastre, colorate, atât în nuanțele pe care le regăsim în natură, cât și în nuanțe neobișnuite de roșu, verde și albastru. Imprimeul floral pe ghete sau botine anul acesta ia forma de flori, frunze și tulpini, un trend care scoate în evidență feminitatea, eleganța și delicatețea.

Alege întotdeauna ghete și botine din materiale de calitate

Calitatea înseamnă în primul rând stil, apoi confort și longevitate. Cu siguranță ordinea este alta în cazul fiecărei femei, depinde ce primează pentru fiecare. Deși prețul unor încălțări de calitate este mai mare, aceasta este cea mai bună investiție pe care o poți face. O femeie cu stil va investi întotdeauna în calitate. Ea știe că stilul și calitatea nu pot exista una fără cealaltă. Încălțămintea din piele naturală este o investiție inteligentă atât în imagine, cât și ca rentabilitate pe termen lung, datorită multiplelor avantaje pe care pielea naturală le prezintă (confort, rezistență, impermeabilitate, respirație, eleganță, protecția picioarelor). Și, dacă înveți să alegi corect perechea de ghete sau botine, astfel încât să îți pui în valoare stilul propriu, investiția este una mai mult decât justificată.

0 comments:

Post a Comment